Snippet uit Elodie

"Over een maand was het zomer, maar de kou van de lenteregens zat nog in de lucht. De frisse wind, die onder het halve vizier door waaide, voelde heerlijk tegen haar warme hoofd. Ze kreeg de neiging haar ogen te sluiten. De automatische functie in de scoot gaf haar de mogelijkheid vooraf een route op te geven. Toch was het niet verstandig blind te vliegen. Zeker niet door het drukke centrum van de stad. De vele punten van de glimmende wolkenkrabbers weerspiegelden het opkomende zonlicht door de vele glazen wanden. Ze vormden samen een palet van regenbogen die zeer deden aan Cèsely's ogen. Ze kon niet omhoogkijken.
Normaal zou ze genieten van het uitzicht. De hoeveelheid uitstekende punten was vermenigvuldigd over de afgelopen decennia en nog steeds bleven er gebouwen bijkomen. Veel groen was er niet meer te vinden. Ondanks dat de stadsleiding zijn best deed om een goede impressie te geven van een schone en vriendelijke stad.
Er liepen rolpaden door de hele stad heen, op enkele meters van de grond. Glazen cilinders op hoge smalle poten. Als een slang die zich tussen de gebouwen door wurmde. In die cilinders werden vele struiken en kleine bomen, planten en bloemen onderhouden. Zo kon de wandelaar het hele jaar door genieten van een zomerse omgeving en toch veilig lopen, aangezien hij zich enkele meters boven het drukke verkeer bevond."