Elodie
Terra's Aanstoot
Elodie's Jeugd
Terra's Verzoek
Tagmars Oordeel
Oade's Testtien - Spin-off
Tagmars Grip
Elodie's Erfgoed
Ora Neova

 

Lees hier speciaal voor Valentijnsdag een DNWSpecial:
een kort verhaal dat zich afspeelt na deel 2: Terra's Aanstoot

  

Op zo'n 58 lichtjaar van de Aarde ligt een ster die wij kennen als Megrez. De middelste ster van het sterrenbeeld Grote Beer.

Zoom je iets verder in, dan ontdek je een jonge planeet die in een synchrone rotatie rondom deze ster draait. Dit is Elodie. Ontdekt door een 13-jarig meisje met een overactieve verbeeldingskracht. 

Elodie is het middelpunt waar omheen inmiddels 8! boeken, een spin-off, een aantal Specials en zelfs enkele fanfictions draaien. 

Science Fiction, voor tieners, ex-tieners, tieners van hart; eigenlijk voor iedereen die wil genieten van romantiek, spanning, verdriet en vreugde op een wereld hier ver, ver vandaag.

Elodie is begonnen als fanfiction. Nee, dat zeg ik niet helemaal goed. Het personage Cèsely is voortgekomen uit fanfiction, maar op een gegeven moment wilde ik dat het verhaal helemaal van mij alleen zou zijn. Toen ontstond Elodie.

Ideeën uit die oorspronkelijke fanfictions heb ik in de serie verwerkt, maar ik heb ook veel inspiratie opgedaan uit een tweetal andere bronnen.

Allereerst de film uit 1951: When Worlds Collide, naar het gelijknamige boek van Philip Wylie & Edwin Balmer. Een klein groepje mensen dat met een ruimteschip naar een andere wereld vliegt. Klinkt bekend?

Daarnaast heb ik als jong meisje keer op keer genoten van de trilogie: Kinderen van Moeder Aarde, Het helse paradijs en Het Gulden Vlies van Thule, van Thea Beckman. Haar technologieloze wereld en het respect voor de natuur dat daarin op de voorgrond stond, heeft mij enorm geholpen bij het creëren van Elodie.

 

Heb je de boeken gelezen, maar wil je meer? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvang een .epub of .pdf boordevol Specials: Korte verhalen, losse scènes en informatie over jouw favoriete personages.

Wil je wel eens weten hoe de wereld in elkaar zit? Hieronder staat de kaart van Elodie. 

Ben je al voorbij deel 4 en wil je zien hoe de wereld veranderd is? Klik dan hier.